Kaikkiaan 91 pelaajaa starttasi lauantaina Vaasan Golfin kentällä WAGC SRIXON TOUR 2020 karsintakisaan. Lyöntipelisarjaan (HCP 0-15,0) osallistui yhteensä 55 pelaajaa ja Pistebogeysarjaan (HCP 15,1 tai enemmän) osallistui yhteensä 36 pelaajaa.

Lyöntipelisarjassa kisa oli tiukkaa, sillä 9 pelaajaa pelasi kentän 72 lyöntiä netto tai paremmin ja pelaajat olivat vain 4 lyönnin sisällä. Vain yksi muun seuran kuin Vaasan Golfin pelaaja pääsi noiden yhdeksän joukkoon, mutta palkintopallille ei ollut muilla asiaa kuin kotiseuran pelaajilla. Kisan voitti tasoituksella 13,6 kisannut Janne Laaja tuloksella 68 lyöntiä netto. Yhdellä lyönnillä hänelle taipui Tero Jansson (HCP 10,6) ja kolmannen sijan ja itselleen myös finaalipaikan lunasti Atte Ala-Honkola (HCP 13,0).

Pistebogeysarjassa ylivoimainen ykkönen oli tasoituksella 21,2 pelannut Hans Elfving. Hän keräsi yhteensä 43 bogeypistettä, jolla ykkössija heltisi 5 pisteen erolla 18,6 tasoituksella pelanneeseen Jarmo Lappalaiseen. Saman pistemäärän 38 bogeypistettä pelasi myös Johan Nysten (HCP 18,8). Kaikki kolme Vaasan Golfin miestä lunastivat finaalipaikan syyskuun 2 -päiväiseen karsintafinaaliin Lappeenrannan Holiday Club Saimaa Golfiin (12.-13.9.2020).

Erikoiskilpailuissa Nicklas Sjöblomin draivi osui väylälle ja rullasi tosi pitkälle eli tulos oli 275 m ja lähimmäs lippua kisan väylällä W4 voitti Jan Smedlund myös hienolla tuloksella 89.

Kiitokset Vaasan Golfin henkilökunnalle hienosta kisapäivästä ja toivotaan, että finalistit jatkavat samaan tahtiin hyvillä tuloksilla myös karsintafinaalissa